Spis treści
- Opis
- Dawkowanie
- Działanie
- Skład
Opis
Produkty bogate w witaminę K to między innymi jarmuż, szpinak, brukselka, kapusta włoska, zielona herbata, owies i oleje roślinne.
Witamina K2 występuje przede wszystkim w fermentowanych produktach spożywczych, takich jak natto – tradycyjnej potrawie japońskiej otrzymanej z fermentowanej soi.
Produkt bezglutenowy.
Nie zawiera: pszenicy, drożdży, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów, barwników.
Dawkowanie
Osoby dorosłe jedna (1) kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.
Działanie
Witamina K przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi
Witamina K pomaga w utrzymaniu zdrowych kości
Skład
substancja wypełniająca: fosforany wapnia; substancja glazurująca.: hydroksypropylometyloceluloza; dekstryna, olej słonecznikowy, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu; substancja glazurująca: guma celulozowa; witamina K (menachinon: głównie menachinon-7 (zawiera soję i mleko).
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka) zawiera:
Witamina K (menachinon: głównie menachinon-7 (zawiera soję i mleko) - 100 µg (133% RWS*)
*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Nie należy stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.