OpisJoy Day Owoce Lasu jest bezalkoholowym, probiotycznym koncentratem napoju z fermentacji ziołowo-owocowej zalecanym do stosowania jako element codziennej diety, w tym dedykowanej przez specjalistów żywienia człowieka i dietetyki.
DawkowanieDorośli powini przyjmować 10 do 15 ml preparatu (2-3 łyżeczki), 3 razy dziennie rozcieńczone z ok. 100 ml wody lub z dowolnym napojem.
Dzieci powyżej 3. roku życia powinny spożywać 5 ml (1 łyżeczka), 3 razy dziennie rozcieńczone z 50 ml wody lub dowolnym napojem.
Przed otwarciem butelki zawartość lekko wstrząsnąć.
Produkt najlepiej spożywać w trakcie posiłku.
DziałanieNapój Joy Day Owoce Lasu wytwarzany jest w naturalnym kaskadowym procesie fermentacji bezmlecznych składników roślinnych i probiotycznej flory bakteryjnej. Żywe kultury bakterii zawarte w napoju Joy Day Owoce Lasu mają właściwości probiotyczne i wywierają korzystny wpływ na odbudowę flory bakteryjnej człowieka. Są naturalnym składnikiem ochrony flory jelitowej, której harmonia ma istotną rolę dla bariery mikrobiologicznej dla patogenów. Szczepy bakterii zawarte w napoju cechuje odpowiednia witalność. Wspierają one dobry rozkład trawionego pokarmu, procesy przemiany materii oraz eliminację toksyn. Pomagają neutralizować wolne rodniki oraz opóźniają procesy starzenia się komórek. Dodatkowo wspierają funkcjonowanie i wzmacniają układ odpornościowy i naczynia krwionośne. Napój charakteryzuje się świeżym ziołowo-owocowym aromatem i naturalnym, kwaskowo orzeźwiającym smakiem. Nie zawiera glutenu, cukru ani substancji słodzących. Nieklarowany i niepasteryzowany. Może być stosowany przez diabetyków i w diecie bezglutenowej. Napój Joy Day Owoce lasu został wyróżniony przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi w Zabrzu.
SkładKompleks żywych szczepów bakterii probiotycznych (66,7%) w tym: (Lactobacillus casei LMG P-17504; L. plantarum LMG P-21020 i LMG P-21021; L. delbrueckii ssp. bulgaricus LMG P-21905; L. acidophilus LMG P-21904; L. rhamnosus LMG P-21380, LMG P-23699 i DSM 16605; L. fermentum; L. lactis; Bifidobacterium breve LMG P-17500 i LMG P-17501; B. animals ssp. lactis LMG P-17502; B. longum DSM 16603; Streptococcus thermophilus LMG P-21908 i LMG P-17225), ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych i owoców w tym: liści jeżyny, czarnej porzeczki, poziomki, ziela skrzypu, owoców czarnej porzeczki i jeżyny.
w 100 ml | w 10 ml | % RWS* | |
energia |
82 kJ/19 kcal |
8 kJ/2 kcal |
0% |
|
tłuszcz |
0 g |
0 g |
0% |
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
0 g |
0% |
|
węglowodany |
4,2 g |
<0,5 g |
0% |
|
w tym cukry |
<0,5 g |
0 g |
0% |
|
błonnik |
<0,5 g |
0 g |
- |
|
białko |
<0,5 g |
0 g |
0% |
|
sól |
<0,01 g |
0 g |
0% |
|
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Nie należy stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.