Olej rzepakowy, oliwa z oliwek, ryby i orzechy to bogate źródła kwasów omega. Czym są te związki i jak wpływają na organizm? Kto powinien je suplementować i w jakich dawkach?
pozostałe
Kategorie
Leki i Schorzenia › Cholesterol i miażdżyca |
Olej rzepakowy, oliwa z oliwek, ryby i orzechy to bogate źródła kwasów omega. Czym są te związki i jak wpływają na organizm? Kto powinien je suplementować i w jakich dawkach?
Jak poprawić trawienie i wspomagać wątrobę za pomocą naturalnych, roślinnych produktów? Oto przegląd preparatów okiem eksperta allecco.pl.
Superfoods, czyli superżywność, to produkty o wysokiej zawartości cennych składników odżywczych. Poprawiają odporność, działają odtruwająco, wzmacniają organizm, wspomagają kondycję i zwiększają odporność na stres. Co to jest superfood? Kto potrzebuje takiej żywności – radzi ekspert allecco.pl.
Przed nastaniem chłodniejszych, jesiennych i zimowych dni, narasta potrzeba budowania odporności. System immunologiczny gdy funkcjonuje sprawnie, doskonale chroni nasz organizm przed wszelkimi bakteriami, wirusami, pasożytami, zapobiega wnikaniu toksyn i zwalcza infekcje. Musimy jednak pamiętać o stymulowaniu go. Zaniedbany może zawodzić, warto więc wcześniej pomyśleć o tym, aby wzmocnić odporność i zbudować mechanizm ochronny dla własnego organizmu.
Tętnica promieniowa i tętnica szyjna to najczęściej wybierane naczynia, na których badamy tętno. Czym właściwie jest tętno i co na nie wpływa? Jakie są normy dla dzieci, a jakie dla dorosłych?
Suplementy ze spiruliną stają się coraz bardziej popularne. Trudno się temu dziwić. Spirulina zawiera wiele witamin, minerałów, aminokwasów, nienasyconych kwasów tłuszczowych i innych cennych związków. Jakie właściwości lecznicze spiruliny zostały potwierdzone w badaniach klinicznych? Kiedy warto stosować spirulinę i u których pacjentów jest ona przeciwwskazana?