OpisProdukt zawiera naturalną witaminę K2 pozyskiwaną z natto (MK-7) metodą fermentacji soi przy użyciu kultur bakterii Bacillus subtilis, a skład został wzbogacony o naturalny prebiotyk w postaci inuliny oraz leucynę, aminokwas pochodzący z białek.
Wszystkie składniki zostały zamknięte w roślinnej kapsułce bez barwników.
Dawkowanie1 kapsułka dziennie. Popić wodą. Spożywać w trakcie posiłku zawierającego tłuszcze.
DziałanieWitamina K:
przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi,
wpływa na transport i wbudowywanie wapnia do kości, dzięki czemu pomaga w ich wzmacnianiu,
wpływa ochronnie na układ sercowo-naczyniowy (chroni przed tzw. paradoksem wapnia).
Składinulina z korzenia cykorii (Cichorium),
L-leucyna, hydroksypropylometyloceluloza (otoczka z celulozy roślinnej),
menachinon-7 z natto.
1 kaps. zawiera:Witamina K 100 mcg – 133% RWS*
Inulina 450 mg
L-leucyna 12 mg
*RWS – referencyjna wartość spożycia
Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Nie należy stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.