OpisLecytyna po raz pierwszy została wyizolowana w 1846 przez francuskiego biochemika Theodorego Gobley. Należy do grupy fosfolipidów i jest jednym z podstawowych elementów składowych błon komórkowych organizmu.
Zalecana porcja1 kapsułka dziennie podczas posiłku.
DziałanieLecytyna jest przynależna do grupy fosfolipidów. To element budulcowy m.in. błon komórkowych wszystkich organizmów żywych. W ludzkim organizmie, lecytyna występuje w różnych tkankach jak: tkanka mózgowa, wątroba, mięsień sercowy, włókna nerwowe.
Lecytyna zawiera również kwas linolowy, który wspiera utrzymanie właściwego poziomu cholesterolu we krwi.
Składlecytyna sojowa, żelatyna, woda, substancja glazurująca - glicerol.
Składnik |
1 kapsułka |
Lecytyna
w tym:
kwas linolowy min.
|
1200 mg
341 mg
|
Produkt nie zawiera konserwantów.
Produkt bez cukru.
Produkt otrzymany z soi nie modyfikowanej genetycznie.
Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Nie należy stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.